Asyik masak mee goreng je, mee hoon goreng je, kuew tiaw goreng je, apa kata cube Fried Glass Noodles pulak? Jom try resipi ni! Simple je. Sebelum nak masak, kene sediakan bahan-bahan dulu, tips untuk resipi ni ialah:
Didihkan air dalam kettle dan tuangkan ke dalam bekas sotong segar. (supaya bila masak air sotong tak keluar dan merosakkan resipi tu. Kadang kadang, kite terlupe nak rebus dulu sotong tu, sehingga menu yang sepatutnya kering jadi basah)
Fried Glass Noodles With A Lot Of Seafood And Vegetables Picture from my account at letsmasak.com |
Bahan-bahan:
- 4 sudu besar olive oil
- 8 biji bawang merah kecil (dicincang halus)
- 6 ulas kecil bawang putih (dicincang halus)
- 4 biji cili padi (dipotong)
- 200gram glass noodles yang telah direndam
- 10 ekor sotong
- 6 ekor udang harimau (dibuang kulit )
- 3 sudu besar maggie seasoning
- 1 biji jagung muda dihiris
- Satu mangkok kecil taugeh
- 10 biji green peas
- Satu mangkuk kecil daun pudina
- Secubit garam
- Serumpun lettuce (hiasan)
Cara-cara:
Selamat mencuba!!!
|
No comments:
Post a Comment