Creamy and Spicy Angel Hair with Lumpfish Caviar on top
Creamy and Spicy Angel Hair with Lumpfish Caviar on top. |
Bahan - bahan:
- 2 sudu olive oil / salted butter
- 3 ulas bawang putih di cincang
- Daun kari
- 2 sudu besar chili kisar kering ( chili flakes )
- 4 biji cili padi dipotong
- 6 biji green peas
- Seafood kegemaran. I guna spesis kepah, tak tahu nama sebenar. boleh guna udang, kupang, etc ( rebus dan diasingkan dari cengkerangnya )
- Angel hair brand kimball direbus dan ditoskan airnya ( agak-agak untuk 2 orang makan )
- 2 kotak Whipping cream brand Arla ( untuk seorang makan gunakan satu kotak whipping cream sahaja )
- Garam
- 1 sudu besar Lumfish Caviar brand emborg
Cara-cara:
- Tumis bawang putih, daun kari, cili potong menggunakan olive oil seketika. ( jangan terlalu garing )
- Masukkan cili flakes sekejap sahaja dan terus masukkan cooking / whipping cream dan perlahankan api. ( Kalau api terlalu kuat, cream cepat hangus )
- Masukkan kepah
- Masukkan green peas
- Perasakan dengan garam
- Akhir sekali masukkan angel hair dan kacau sehingga sebati
- Hidangkan di dalam pinggan dan letakan Lumpfish Caviar seperti dalam gambar.
Lumpfish Caviar yang I guna. |
Whipping Cream yang I guna |
Ni la seafood yang I gunakan, tapi I tak tahu apa namanye! sesiapa yang tahu nama seafood ni, boleh la share dengan I |
Selamat Mencuba!!!
No comments:
Post a Comment