26 October, 2015

Creamy and Spicy Angel Hair with Lumpfish Caviar on top


Creamy and Spicy Angel Hair with Lumpfish Caviar on top




Creamy and Spicy Angel Hair with Lumpfish Caviar on top. 

Bahan - bahan:


  1. 2 sudu olive oil / salted butter
  2. 3 ulas bawang putih di cincang
  3. Daun kari
  4. 2 sudu besar chili kisar kering ( chili flakes )
  5. 4 biji cili padi dipotong
  6. 6 biji green peas
  7. Seafood kegemaran. I guna spesis kepah, tak tahu nama sebenar. boleh guna udang, kupang, etc ( rebus dan diasingkan dari cengkerangnya )
  8. Angel hair brand kimball direbus dan ditoskan airnya ( agak-agak untuk 2 orang makan )
  9. 2 kotak Whipping cream brand Arla ( untuk seorang makan gunakan satu kotak whipping cream sahaja )
  10. Garam
  11. 1 sudu besar Lumfish Caviar brand emborg


Cara-cara:


  1. Tumis bawang putih, daun kari, cili potong menggunakan olive oil seketika. ( jangan terlalu garing )
  2. Masukkan cili flakes sekejap sahaja dan terus masukkan cooking / whipping cream dan perlahankan api. ( Kalau api terlalu kuat, cream cepat hangus )
  3. Masukkan kepah
  4. Masukkan green peas
  5. Perasakan dengan garam
  6. Akhir sekali masukkan angel hair dan kacau sehingga sebati
  7. Hidangkan di dalam pinggan dan letakan Lumpfish Caviar seperti dalam gambar.




Lumpfish Caviar yang I guna.

Whipping Cream yang I guna


Ni la seafood yang I gunakan, tapi I tak tahu apa namanye! sesiapa yang tahu nama seafood ni, boleh la share dengan I


 Selamat Mencuba!!!

No comments:

Post a Comment