23 February, 2016

Steam Chicken Breast


Steam Chicken Breast




Cara-cara:
1. Gaulkan ayam dengan olive oil, sesame oil, garam, mix herbs, black pepper, perahan lemon, halia&bawang putih yang ditumbuk.
2. Letakkan ayam tadi ke dalam plastik zip, dan masukkan ke dalam peti ais lebih kurang satu jam atau semalaman.
3. Letakkan dalam tray, boleh letakkan sekali sayur² kesukaan masing²
4. Cover tray dengan plastic steam
5. Steamkan ayam tadi selama 15-20 minit.
6. Disebabkan I suka halia goreng, I goreng halia dan taburkan ke atas ayam yang telah siap di steam.
7. Taburkan daun bawang untuk hiasan. 




Ayam yang da siap marinated ni baru keluar dari chill. I terus susun dalam tray


I letak sekali sayur di bahagian atas ayam.


Lepas da siap tu, i letakkan hirisan halia goreng kat bahagian atas dan daun bawang sebagai hiasan.

No comments:

Post a Comment